Afdrukken
Categorie: Agenda
Hits: 386

DOORGESCHOVEN NAAR N.T.B. DATUM 
Wie kent het niet: als kind onbezorgd schommelen. Het geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Dit gevoel wil Zwolle iedereen, jong of oud, laten ervaren door dit tijdelijke initiatief: Zwolle Speelstad.

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus is dit evenement geannuleerd. De organisatie kijkt naar de mogelijkheden voor een nieuwe datum voor de opening van Zwolle Speelstad. Echter, is dit geheel afhankelijk van de maatregelen rondom het coronavirus die genomen worden. We blijven u via deze website en onze social media kanalen op de hoogte houden.

Vanaf april vormen tien schommels een speelroute door de binnenstad. 10 ontwerpers van de creatieve corporatie zijn nu ieder een schommel aan het ontwerpen. Het is onderdeel van de programmering van 75 jaar vrijheid. Want vrijheid moeten we koesteren.

Het idee van schommels aan bomen is gaan leven tijdens het festival Woest, waar het thema spelen (ook voor volwassenen) centraal stond. Het heeft meer draagvlak gekregen toen de vraag “Welke ideeën leven om het thema 75 jaar vrijheid vorm te geven?” is gesteld aan Zwolse ondernemers.

Zwolle is de innovatieve en experimentele Hanzestad waar lef tonen, creatitief zijn en spelen zichtbaar zijn. Daarom wordt iedere standaardschommel uniek: creatieve werklocaties en creatieve opleidingen decoreren de schommels. Elke schommel zorgt voor een andere beleving, maar ook een uitnodiging om naar buiten te gaan en van het groen in de stad te kunnen genieten.

Vanaf april 2020 kunnen inwoners en bezoekers het unieke schommelen ervaren door de speelroute te volgen. De route wordt 8 april 2020 feestelijk geopend.

Meer informatie over dit project volgt. 

Organisatie: Zwolse ondernemers i.s.m. de gemeente Zwolle.