Herdenking

Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking in Zwolle plaats bij het monument in het Ter Pelkwijkpark, voorafgegaan door de Stille Omgang. Lococommissaris van de Koning Bert Boerman, burgemeester Peter Snijders en enkele andere collegeleden nemen aan het programma deel.

Stille Omgang
Iedereen die wil meelopen met de Stille Omgang wordt verzocht tussen 19.00 en 19.15 uur aan de Spinhuisbredehoek te zijn. Vandaaruit vertrekt de stoet om 19.15 uur langs de volgende route waar het verkeer wordt opgehouden:
Menno van Coehoornsingel (vm. Huis van Bewaring/Librije), Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat (synagoge), Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkpark (centrale monument).

Herdenking
Tijdens de plechtigheid bij het centrale monument onder leiding van ceremoniemeester Arjan Duijn, draagt burgemeester Peter Snijders een gedicht voor. Lococommissaris Bert Boerman en Peter Snijders leggen gezamenlijk een krans namens het openbaar bestuur. Verder zijn er tijdens de plechtigheid bijdragen van onder meer Musica Vocalis onder leiding van Raghna Wissink en Kinderkoor Konstantijn onder leiding van Suzan Westerveld, trompettiste Alike Jonkman, Zwols klokkenluidersgilde St. Michaël, studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van Deltion College Zwolle, Vereniging Veteranen Zwolle, Korps Nationale Reserve (Natres) en scouting verenigingen uit de stad.

Concert en theater na de herdenking
Om 21.00 uur vindt in Academiehuis Grote Kerk herdenkingsconcert Zwanenzang plaats van het Nederlands Bach Consort met spoken word van Amara van der Elst. Vanaf 21.00 uur zijn er in het kader van ‘Theater Na de Dam’ meerdere voorstellingen in theater Odeon.

> Bekijk hier de voorstellingen van 'Theater Na de Dam' in Odeon. 

Eerdere 4 mei herdenkingen in het Ter Pelkwijkpark:
> Bekijk de herdenking in het Ter Pelkwijkpark in 2021.
> Bekijk de herdenking in het Ter Pelkwijkpark in 2020.
3000 tulpen bij het monument Ter Pelkwijkpark (4 mei 2020).

Fotografiecredits: ANNO, Musuem in de Maak