Afdrukken
Categorie: Archief
Hits: 462

GEANNULEERD | Dindag 5 mei 2020 | 11.00 - 0.00 uur
5 mei vier je 75 jaar Vrijheid natuurlijk in Zwolle! Met meer dan 50 optredens, ruim 800 vrijwilligers, diverse inhoudelijke projecten en rond de 120.000 bezoekers is Bevrijdingsfestival Overijssel hét bevrijdingsfestival van Nederland.

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus is dit evenement afgelast. 

En 2020 belooft een speciaal jaar te worden. Naast dat we vieren dat Nederland 75 jaar in VRIJHEID leeft, is het ook de 30e editie van het festival!

In aanloop naar en op 5 mei worden de Vrijheidscolleges georganiseerd, deze zijn geïnspireerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt en te bezoeken op diverse locaties door Nederland, ook in Zwolle. Meer informatie volgt. 

Op 5 mei kun je volop genieten van heel veel artiesten op maarliefst 5 podia, van jong talent tot gevestigde namen, maar er is meer!

Het festival wordt op feestelijke wijze geopend met een Vrijheidsmaaltijd en het Openingsconcert. Veteranen en hun partners hebben een ereplaats bij het openingsconcert van het Bevrijdingsfestival Overijssel met Jeugdsymphonieorkest De Vuurvogel. Ook wordt het Bevrijdingsvuur op een bijzondere wijze naar het festival gebracht. Vanaf de IJsselbrug begeleiden veteranen in legervoertuigen de atleten van Atletiekvereniging PEC 1910 die het Bevrijdingsvuur hebben opgehaald in Wageningen. Onder begeleiding van de Lowland Brigade Pipers.

Ambassadeurs van de Vrijheid en veteranen hijsen samen de nationale vlaggen in top van de acht landen van onze geallieerde bevrijders.

Organisatie: Bevrijdingsfestival Overijsel i.s.m. gemeente Zwolle, Vereniging Veteranen Zwolle,
Atletiekvereniging PEC 1910

Voor de allerkleinsten is er een uitgebreid programma op de Familieweide, met theater, muziek en verhalenvertellers. De Familieweide staat in teken van ‘Ontdek de Wereld van Morgen’, waarin kinderen op een speelse manier aan de slag gaan met het thema duurzaamheid. Om de vrijheid door te kunnen blijven geven, moeten we goed voor onze aarde zorgen, dit begint al in je eigen achtertuin. In het Wereldpaviljoen is een cultureel dorpsplein ingericht, waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. Hier worden keukentafelgesprekken gevoerd, is er een wereldpodium aanwezig en worden workshops gegeven.

Kortom; Bevrijdingsfestival Overijssel biedt een uitgebreid programma voor jong en oud, want Vrijheid vier je samen!

> Meer informatie op de website van het Bevrijdingsfestival Overijsel.