Vanaf 31 mei 2020 | Dominicanenklooster
Met Pinksteren zou het Dominicanenklooster haar deuren openen voor een kunst en klooster festival, met als thema het klooster in oorlogstijd. Maar helaas kan dat vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Maar... Het Klooster heeft heel mooi altrnatief bedacht! Er komt een expositie op de ramen van het klooster met raamtekeningen en een podcast met de verhalen van de acht afgebeelde figuren.

Dit jaar is Nederland 75 jaar bevrijd. Een moment om terug te kijken en de verhalen op te halen die we niet moeten vergeten. Zoals dat van het Dominicanenklooster in Zwolle: een verhaal van onrust, het zoeken naar wegen om door te gaan en om te doen wat gedaan moest worden.

Dit was een plek waar goed en kwaad in één gebouw samenkwamen. Met Sinterklaas, 170 Duitse meisjes, verzetsheld pater Brink, verdwaalde zanger René Hoedemaker en Jan de Jager.

Kom kijken en luisteren naar hoe deze figuren op de ramen van het klooster tot leven komen. Acht figuren uit de oorlogsverslagen van het klooster worden getekend door vier illustratoren en middels een podcast zijn de verhalen van deze acht figuren te horen. Met medewerking van illustratoren Melanie Kranenburg, Niek van Ooijen, Walter Verweijen en Vince Logtenberg. Te zien en te beluisteren vanaf 31 mei.

> Bezoek de website van het Klooster. 
Download hier de prachtige pdf van het klooster in oorlogstijd.

klooster2 noodhospitaal

Bijschrift foto: Processie1942 | Foto: Dominicanenklooster Zwolle

klooster2 noodhospitaal

Bijschrift: Noodhospitaal in Dominicanen | Foto: Dominicanenklooster Zwolle