Afdrukken
Categorie: Archief
Hits: 956

GEANNULEERD | Dinsdag 14 april 2020 | 19.00 uur inloop en voorprogramma | Aanvang 19.30 tot 22.00 uur | Entree € 6,- | Dominicanenklooster
Deze vrijheidsvoorstelling neemt je, aan de hand van verschillende kunstdisciplines, mee naar WOll. Er zijn beelden, verhalen, afgewisseld met poëzie en theater. Je wordt meegevoerd door muziek en overdonderd door dans om uiteindelijk te landen in het hier en nu: 75 jaar vrijheid. 

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus is dit evenement geannuleerd.

Het belooft een uiterst gevarieerd programma te worden, waarin de oorlog wordt herbeleefd via journaalbeelden en door scholieren vertelde lotgevallen van Zwollenaren. Ondertussen geven allerlei kunstvormen het thema verder kleur: poëzie, dans door Diff Dance, muziek door Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel, kinderkoor #Voices, Muziekvereniging Excelsior, Groot Mannenkoor Zwolle en het Syrische ensemble Duo Duo. Stichting Mooier (Janneke Drulman) en ZoGemaakt (Simone van der Meulen en Monica Sierat) werken mee met leerlingen van basisscholen CBS Het Mozaïek en KBS Het Atelier en de Talentklas van ZoGemaakt.

Deze bijzondere voorstelling maakt aan de hand van WOII duidelijk*, wat een leed een gewelddadige ideologie kan veroorzaken, ook nu nog, en wat een zege een rechtstaat is. Samen, samen staan we stil en beleven we.

*De Vrijheidsvoorstelling vertelt het verhaal van de oorlog in het algemeen, en licht daarin Zwolse verhalen uit. Het is dus niet alleen een voorstelling over de oorlog in Zwolle.

Regie Janpieter Boudens, script Theo van de Vliet.

Koop tickets