oorlogswinter

Dinsdag 6 oktober 2020 (première) t/m za 10 oktober 2020
Naar het boek van Jan Terlouw door Theatergroep Jonge Honden in schouwburg Odeon Zwolle.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. In 2020, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden het boek tot een bloedspannende theatervoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een verschrikkelijke oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

Oorlogswinter wordt geproduceerd door Theatergroep De Jonge Honden in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar vrijheid en Stichting 4 Oost. Financieel wordt dit project ondersteund door v-fonds, provincie Overijssel en stichting 4 Oost. De voorstelling is in het voorjaar van 2020 te zien in de theaters in Overijssel.

> Speeldata in andere steden in Overijsel vind je op Overijssel Viert Vrijheid.
> Naar de website van Zwolse Theaters.