Op 5 mei 2021 kijk je vanaf 13.00 uur naar de stream op bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. We openen met het ontsteken van het Vrijheidsvuur. Daarna volgt er een online programma met Willie Wartaal, Sticks, Pjotr, Micah en Julia, Rico en Guan, Minka, Joya Mooi en meer… Met Typhoon bezoeken we Museum de Fundatie. En natuurlijk gaat hij ook optreden!

Kijk op 5 mei naar www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Leonie ter Braak gaat tjdens 2 talkshows dieper op het thema vrijheid in. Onder andere  Sticks schuift aan, stadsdichter Sarah Lucassen draagt voor en Arlette Swartjes kookt de overheerlijke vrijheidssoep van Yvette van Boven en daagt iedereen uit om mee te doen. Willie Wartaal brengt een bezoek aan het Dominicanenklooster in Zwolle en gaat hier in gesprek met Broeder Jozef. De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan met meer dan 200 optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze editie de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Hang de vlag uit op 5 mei en kijk mee! Houd de website www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl in de gaten voor het complete uitzendschema. 

Ook vòòr 5 mei zijn er verschillende activiteiten gepland, zoals het online Theater na de Dam op 4 mei, een programma voor basisscholen en middelbare scholen in april en van 1 t/m 5 mei kun je in de stadsparken van Zwolle (Dadaïstische) poëzie in de bomen zien hangen die aanzet tot gesprek. Daarnaast heeft ANNO, museum in de maak, een audiotour ontwikkeld langs 7 bijzondere locaties in Zwolle met historische betekenis.