maralvogel2x

Zwolse Theaters i.s.m. Bevrijdingsfestival Overijssel | Theater na de Dam | Te bekijken vanaf ma 3 mei 11.00 uur tot di 4 mei 21.00 uur
Maral, het meisje dat in een vogel veranderde vertelt het verhaal achter een krantenkop over een gevlucht meisje. Maral klimt uit de krant, door de woonkamer van Gerda Griffel, recht je hart in.

Gerda Griffel is sprookjesschrijfster. Maar op een dag krijgt ze de opdracht om een waargebeurd verhaal op te schrijven. Verwoed zoekt Gerda naar inspiratie in de krant. Daar stuit ze op het verhaal van de twaalfjarige Maral. Hoe komt ze te weten wat er met Maral gebeurd is? En krijgt Gerda dat verhaal op papier zonder het in een sprookje te veranderen?

Via de bestelknop op de website van Zwolse Theaters  kunt u de stream van deze voorstelling bestellen. U ontvangt een link naar de stream op maandag 3 mei. De voorstelling is beschikbaar van maandag 3 mei 11.00 uur tot dinsdag 4 mei 21.00 uur.

> Ga naar de website van Zwolse theaters.

Deze voorstelling is onkderdeel van Theater Na de Dam. Theater Na de Dam houdt de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend. Op verschillende locaties, niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland zijn er aansluitend op de Nationale Herdenking elk jaar op 4 mei speciale programma’s in theaters, musea of concertzalen.

Over KRIJT
Helder, toegankelijk, beeldend en dichtbij. Dat zijn de kenmerken van theatergezelschap Krijt. Herkenbare thema’s, bevlogen (poppen)spel en objecttheater zorgen voor een verhaal dat je hoort, ziet én voelt.