Herdenking

4 mei 2021 | Onder leiding van ceremoniemeester Arjan Duijn, en in aanwezigheid van onder andere burgemeester Peter Snijders, zijn op een ingetogen, waardige manier alle mensen herdacht die zich voor onze vrijheid hebben ingezet. Voorafgaand aan de herdenking bij het centrale monument in het Ter Pelkwijkpark luidde Klokkenluiders-gilde St. Michael de grote klok van de Peperbus.

Tijdens de herdenking werden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers, droeg stadsdichter Sarah Lucassen een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht voor, blies trompettist Alike Jonkman The Last Post en speelde Fabian Altena, violist van de Vuurvogel, ‘Schindler’s List’ onder pianobegeleiding van Albert Dam.

De Dodenherdenking vond in kleine samenstelling plaats en werd live gestreamd, nu ook dit jaar een Stille Omgang en herdenking in volle omvang met publiek onmogelijk is. Dat geldt ook voor de viering van de Bevrijdingsdag op 5 mei.

Zowel de herdenking was, evenals de Bevrijdingsdag op 5 mei, te volgen via livestream op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Herdenking1b