Op 4 mei herdenken we en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Bevrijdingsfestival Overijssel trekt ruim 130.000 bezoekers naar Park de Wezenlanden. Helaas is het festival vanwege covid in 2020 en 2021 online georganiseerd. Maar de editie van 2022 gaat weer als vanouds worden!

De opening van het Bevrijdingsfestival vindt plaats om 12.45 uur vanaf het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Atleten van AV PEC 1910 brengen het vuur vanuit Wageningen. Burgemeester Peters Snijders richt zich in een toespraak tot het publiek na het vlaghijsen en het Wilhelmus.

Onder andere Meau, Snelle, Selah Sue, Kraantje Pappie, Donnie en Typhoon zullen op 5 mei hun opwachting maken tijdens het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle. De komende weken zullen we het programma verder aanvullen met programma voor jong & oud op de Familieweide en gaan we het gesprek aan in het Wereldpaviljoen.

> Ga naar de website van Bevrijdingsfestival Overijssel. 

Je kunt het festival ook als VIP beleven. Je verblijft dan in een VIP area, hebt toegang tot het VIP Vak en Vip Stage aan de zijkant van het podium. Door kaarten te kopen, steun je Bevrijdingsfestival Overijsel. 

> Hier kun je kaarten kopen.