15 april tot eind juni 2020 | gratis

Om 75 jaar vrijheid te vieren toont ANNO vanaf 15 april verhalen en voorwerpen van Zwollenaren aan de Sassenstraat 11 in Zwolle. Wekelijks zullen daar in de bijzondere expositie ‘De vrijheidsverhalen van Zwolle’ herinneringen en voorwerpen getoond worden. Deze expositie groeit continue groeit door de nieuwe inzendingen van Zwollenaren. Ook jij kunt hieraan bijdragen. Heb jij een vrijheidsverhaal? Deel het met ons.

Heb jij een bijzonder voorwerp in je bezit wat je dierbaar is en waar je een herinnering of verhaal bij hebt die iets vertelt over vrijheid? Deel het via deze website. Zo maken we samen een uniek archief met herinneringen aan onze vrijheid.

Alle inzendingen en herinneringen worden gewaardeerd: van oorlogsherinneringen tot hedendaagse verhalen rondom vrijheid. Na inzending bekijken we of we jouw voorwerp en het verhaal (dat minstens zo belangrijk is) gaan opnemen in de expositie ‘Vrijheidsverhalen om nooit meer te vergeten’.

Over ANNO
ANNO is een museum in de maak. Na de renovatie wordt ANNO gehuisvest aan de Melkmarkt. Tot die tijd is ANNO gevestigd aan de Sassenstraat 11. ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar gebracht en gaan ze zich samen presenteren aan het publiek; een uniek concept in Nederland.

Gegevens

We gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen. Als u het leuk vindt dat uw naam bij het voorwerp en het verhaal komt te staan, dan kunt u dat aan het einde van het formulier aangeven. Natuurlijk zijn wij zeer zuinig met uw object, zal deze met zorg worden behandeld en is deze verzekerd tijdens de expositieduur. Indien we het  verhaal en voorwerp wordt opgenomen in de collectie, dan legt ANNO dat contractueel vast.

Over het voorwerp
Bestand uploaden

Het zou fijn zijn als u een foto kunt insturen van het voorwerp.